FEI şi UniCredit majorează fondul de garantare pentru IMM-uri la 1 mld. euro

Autor: Mircea Nica 16.01.2020

Tranzacţia beneficiază de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare şi Inovaţie şi a Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

 



Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au convenit să majoreze fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri cu 500 mil. euro până la 1 mld. euro pentru sprijinirea companiilor inovatoare din nouă ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est, conform informaţiilor transmise de UniCredit.

„În ultimii opt ani, UniCredit a lansat în regiunea CEE peste zece iniţiative în cooperare cu FEI, cu o capacitate totală de peste 1,7 mld. euro, printre care iniţiativele JEREMIE, RSI, Iniţiativa pentru IMM-uri, COSME, Facilitatea de microfinanţare, Facilitatea EDIF a Băncii Mondiale, Fondul Fondurilor în cadrul FEADR, Programul pentru Ocupare şi Inovare Socială (EaSI) şi Fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri. Aceste instrumente sunt deja utilizate în proporţie de mai bine de 50%, în beneficiul a peste 5.000 de clienţi din regiune“, a transmis Gianfranco Bisagni, Co-CEO Commercial Banking la UniCredit pentru regiunea CEE.