Un nou proiect de infrastructură primeşte undă verde: CNAIR a semnat un contract de 6,4 milioane de lei Varianta de ocolire Timişoara Sud

Autor: Laura Albu 16.01.2020

CNAIR a semnat un contract de 6.433.626 Lei fără TVA, pentru "Supervizarea proiectării şiexecuţiei Variantei de ocolire Timişoara Sud" cu Asocierea Ventra Project Management SRL - Utiber Kozuti Beruhazo Kft, potrivit unui comunicat remis joi, MEDIAFAX.

Lungimea totală a obiectivului este de 25,69 km, iar finaţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Traseul proiectului Varianta de ocolire Timişoara Sud se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Timis, pe raza municipiului Timişoara si a localitatilor Sânmihaiu Român, Şag, Giroc, Moşniţa Nouă si Ghiroda.

Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern şi internaţional care intră în ţară prin zona Stamora Moraviţa, se desfăşoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara şi se îndreaptă către centrul ţării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad - Timişoara - Lugoj.

Varianta de ocolire Timişoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timişoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega şi nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul.

Operatorul economic care va realiza proiectarea şi execuţia este Tirrena Scavi SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 LEI fără TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.