Alpha Bank a vândut terenul din Timişoara pe care urma să dezvolte un mall împreună cu Ali Ergun Ergen, fost CEO al mallului Băneasa din Capitală. Terenul, de 6 hectare, a fost cumpărat de retailerul german Lidl şi de alţi doi investitori

Autor: Bogdan Alecu 17.01.2020

♦ Terenul, de 6 hectare, a fost cumpărat de retailerul german Lidl şi de alţi doi investitori ♦ Tranzacţia este estimată de ZF între 12 şi 18 milioane de euro.



Timişoara Centrum, un mall în Timişoara evaluat la 90 mil. euro, proiect anunţat de Alpha Group Investments şi Ali Ergun Ergen în primăvara anului 2016, a fost anulat, iar Alpha Bank a vândut terenul de 60.000 mp către mai mulţi investitori. O parte din teren a fost vândută către Lidl, o alta către un dezvoltator local de rezidenţial şi o alta către un al treilea investitor, care va construi tot rezidenţial sau spaţii co­merciale, potrivit unor surse din piaţa imobiliară. Având în vedere amplasarea tere­nu­lui în proximitatea zonei cen­trale, potrivit estimă­rilor ZF tranzacţia s-a rea­lizat la un preţ cuprins între 12 şi 18 mil. euro, având în vedere că au fost trei cumpărători. Proiectul mallului a fost pus pe hold în 2017. Planificat iniţial la 60.000 mp, Timişoara Centrum a fost extins pe hârtie la 80.000 mp suprafaţă închi­ria­bilă, din care 70.000 mp urmau să fie pentru retail şi 10.000 mp de birouri, în vreme ce investiţia estimată iniţial la 80 de milioane de euro a fost ulterior majorată la 90 mil. euro.