ZF Live. Alina şi Daniel Donici, proprietarii Artesana: „Vrem ca până la finalul anului 2020 să avem o nouă fabrică. Avem nevoie de 3 milioane de euro şi ne-am gândit să mergem la bursă pentru finanţare“

Autor: Miruna Diaconu 17.01.2020

♦ Artesana, o companie antreprenorială care şi-a făcut loc pe rafturile unor magazine precum Auchan, Carrefour, Kaufland şi Mega Image, vrea ca prin noua fabrică să-şi dubleze capacitatea de producţie ♦ Proprietarii companiei speră ca businessul companiei să ajungă în cinci ani la 10 mil. euro, faţă de 3 mil. euro în 2019.



Artesana, producător de lactate din Tecuci (judeţul Galaţi), vrea ca până la finalul acestui an să construiască o nouă fabrică, investiţia ridicându-se la circa trei milioane de euro. „Suntem foarte hotărâţi să facem o nouă investiţie. Vrem ca până la sfârşitul anului 2020 să avem noua fabrica în picioare. Trendul businessului este crescător, premisele sunt foarte bune şi ne-am gândit că este bine să mai facem o investiţie“, a spus Alina Donici, partener fondator al Artesana, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Producătorul de lactate Artesana a fost pus pe picioare de soţii Donici în urmă cu aproape opt ani. Ideea busi­nessului a pornit după ce au vizitat o fa­brică de lactate în Spania şi au gustat pro­duse tradiţionale. Astfel, Alina şi Daniel Donici s-au inspirat din reţetele spa­niole şi au început să facă lactate la Tecuci.