Aşteptările companiilor de recrutare pentru anul 2020: piaţa muncii va fi condusă de alegerea candidatului. Deficitul forţei de muncă se va stabiliza în industria automotive şi în cea bancară

Autor: Ramona Cornea 17.01.2020

Anul acesta, angajaţii vor un program de lucru flexibil, iar angajatorii vor stabilitate.

 



După un an 2019 marcat de lupta companiilor pentru atragerea talentelor, specialiştii în recrutare se aşteaptă la un 2020 condus de dorinţele angajaţilor. Anul acesta, candidaţii vor flexibilitate şi individualitate, iar angajatorii vor o forţă de muncă mai calificată şi mai stabilă.

Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group, crede că anul acesta deficitul de forţă de muncă se va stabiliza în anumite domenii. „Anul 2020 va fi în continuare unul în care candidatul va avea de unde să aleagă, piaţa locală a muncii va fi condusă de alegerea candidatului. Vom vedea o stabilizare a deficitului de forţă de muncă în industrii precum automotive, industria bancară. În continuare va creşte cererea de forţă de muncă în domenii precum IT&C, BPO, servicii de externalizare. Va fi o cerere susţinută în tot ceea ce înseamnă domeniul tehnic şi limbi străine”, a declarat Sorina Donisa.