Exonia din Iaşi, producător de ambalaje, şi-a bugetat afaceri în creştere cu 15-30%. „Clienţii caută alternative fabricate din materiale sustenabile, hârtie sau filmele biodegradabile“

Autor: Ramona Cornea 17.01.2020
Aşteptările privind evoluţia cifrei de afaceri se bazează pe creşterea capacităţii de producţie a sacoşelor din hârtie în noua fabrică pe care compania o va deschide anul acesta.

Producătorul de ambalaje premium Exonia din Iaşi, controlat de antreprenorul Tiberiu Stoian, preconizează o creştere a cifrei de afaceri între 15% şi 30% în 2020 după ce va deschide o nouă fabrică de ambalaje bio­degradabile la sfârşitul lunii martie. În 2019, compania avea bugetată o cifră de afaceri de 5 mil. euro. „Având în vedere creşterea capacităţii de procesare a sacoşelor din hârtie cu o nouă linie ultramodernă de fabricaţie, avem aşteptări mari în ceea ce priveşte majorarea cifrei de afaceri, procentul de creştere probabil si­tuându-se pe finalul anului undeva la 15-30%, în funcţie de viteza cu care beneficiarii vor decide selecţia noilor tipuri de materiale. Am încheiat 2019 cu o creştere de 9% raportat la cifra de afaceri consolidată a grupului, ceea ce se încadrează în marja pe care o preconizasem anterior“, spune Tiberiu Stoian, manager general al companiei Exonia. Fabrica de ambalaje biodegradabile este rezultatul unei investiţii de 3 mil. euro şi va avea o capacitate de producţie de 350 – 360 de tone pe lună. Investiţia de 3 mil. euro a fost făcută în liniile tehnologice, adică echipa­mentele de producţie, precum şi în panouri fotovoltaice. În ceea ce priveşte trendurile pieţei pe care activează, Tiberiu Stoian afirmă că tiparul de ambalaje a avut o creştere constantă în ultimii ani, iar cererea se îndreaptă din ce în ce mai mult spre ambalajele fabricate din materiale sustenabile.