Wells Fargo îl aduce pe Charlie Scharf, protejatul puternicului bancher Jamie Dimon, pentru a salva a patra cea mai mare bancă din lume, după ce profiturile au scăzut cu peste 50%

Autor: Alex Ciutacu 17.01.2020

Wells Fargo, a patra cea mai mare bancă din lume după capitalizare, l-a numit pe bancherul Charlie Scharf la conducerea companiei, mandatându-l pe acesta să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a readuce banca pe un traseu sustenabil, în condiţiile în care profiturile au scăzut cu peste 50% în T4 2019, potrivit FT.

Charlie Scharf, care a trecut prin companii precum Visa, JPMorgan Chase sau Citigroup, este considerat a fi unul dintre protejaţii bancherului veteran Jamie Dimon – cel care conduce cea mai mare bancă americană, JPMorgan.

Bancherul de 55 de ani trebuie să salveze a patra cea mai mare bancă din lume după capitalizare, după ce a fost numit executiv în septembrie 2019. Wells Fargo se apropie de dimensiunea JPMorgan, însă se confruntă cu provocări mai mari, ceea ce s-a remarcat chiar şi în ultimul raport trimestrial.

În timp ce JPMorgan a anunţat din nou profituri record, Wells Fargo a publicat rezultate care arată o scădere de 53% a profitului în T4. Businessul bănci a fost afectat în principal de cheltuieli în creştere şi de urmările unui scandal din 2016, referitor la o serie de conturi false.

Sharf trebuie să îmbunătăţească reputaţia Wells Fargo, atât în faţa investitorilor, cât şi în faţa reglementatorilor, politicienilor şi clienţilor.

Wells Fargo este un gigant cu active de aproape 2.000 miliarde dolari şi 260.000 de angajaţi, iar scandalul din 2016 a fost destul de mare pentru a determina board-ul băncii să se despartă de ceilalţi doi executivi care au ocupat pe rând funcţia lui Scharf de atunci şi până acum.