Reduceri masive de personal în energie: Producătorul german RWE renunţă la o treime din angajaţi în următorii zece ani, adică 6.000 de persoane

Autori: Mihai Gongoroi , Mediafax 17.01.2020

RWE, cel mai mare producător german de energie electrică, va elimina aproximativ o treime din forţa de muncă actuală până în 2030, echivalentul a 6.000 de posturi, în condiţiile în care Germania plănuieşte să elimine treptat cărbunele din mixul energetic, transmite Reuters.

RWE a anunţat că va primi 2,6 miliarde de dolari drept compensaţie de la guvernul federal german pe parcursul următorilor 15 ani pentru a reduce din efectele negative ale tranziţiei asupra afacerilor.

Acordul dintre guvernul de la Berlin şi RWE este prognozat să accelereze mişcarea către regenerabile a grupului în contextul tranziţiei către energie verde plănuită de Comisia Europeană.

Compensaţia convenită este însă sub suma pe care compania o dorea, respectiv 3,5 miliarde de euro, echivalentul pierderilor estimate a surveni ca urmare a eliminării producţiei pe cărbune.

După luni de negocieri, guvernul german a convenit un plan de compensaţie cu companiile energetice, angajaţii lor şi autorităţile regiunilor afectate. Acordul prevede închiderea ultimei termocentrale pe cărbune până în 2038.