Semnal de alarmă! Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc, a descoperit un focar de pestă porcină într-o fermă din Brăila. Circa 26.000 de porci vor fi sacrificaţi

Autor: Florentina Niţu 17.01.2020

Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a depistat un caz de pestă porcină în ferma Gulianca, din judeţul Brăila, şi circa 26.000 de porci vor fi sacrificaţi. Informaţia a apărut în presa daneză, iar reprezentanţii companiei din România au confirmat apariţia sa.

„În 14 ani de activitate pe piaţa din România, în care am pus mereu biosecuritatea şi bunăstarea animalelor pe primul loc, este pentru prima dată când ne confruntăm cu această situaţie într-o fermă proprie de aceste dimensiuni. Este un moment greu, căruia trebuie să-i facem faţă ca o echipă“, Lars Drescher, CEO Premium Porc Group.

Autorităţile din judeţul Brăila au înfiinţat o zonă de protectţie în jurul proprietăţii. Activitatea în celelalte opt ferme proprii ale Premium Porc Group vor fi respectate prevederile legale şiv or fi luate măsuri pentru combaterea situaţiei pe viitor.

„Un un număr total de 26.000 de porci vor fi sacrificeţi pe proprietatea afectată. Din acest total, 5.400 sunt scroafe, iar restul purcei. Aceasta este prima dată când una dintre fermele companiei a fost lovită de boală”, potrivit publicaţiei Animal Pharm.

În prezent, Premium Porc Group este format din 11 companii, care produc împreună peste 600.000 de porci pe an.

Potrivit datelor de la ANSVSA, peste 540.000 de porci au fost sacrificeţi după apariţia virusului pestei porcine în România, în 31 iulie 2017.

Grupul are afaceri de 70 mil. euro în România, nouă fabrici pe plan local, în şase judeţe şi aproximativ 500 de angajaţi. Fermele de porcine sunt în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.