Clujenii care au descoperit soluţia pentru una dintre cele mai arzătoare probleme ale românilor: lipsa locurilor de parcare din marile oraşe

Autori: Ioana Matei , Business Magazin 18.01.2020

yeParking este prima aplicaţie de parksharing şi furnizor IT de soluţii pentru eficientizarea spaţiilor de parcare. Aceasta a anunţat o primă rundă de finanţare, în parteneriat cu fondul de investiţii Roca X, urmând ca întregul capital să fie utilizat pentru accelerarea creşterii companiei. Reprezentanţii yeParking sunt deocamdată discreţi în ceea ce priveşte valoarea finanţării.  Ei spun că obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creşterea ratei de utilizare a aplicaţiei în Cluj-Napoca, extinderea aplicaţiei în celelalte oraşe mari din România şi înrolarea primelor clădiri de birouri şi zone rezidenţiale închise în soluţia business to business.

yeParking funcţionează pentru moment în Cluj-Napoca, cu peste 5000 de utilizatori şi oferă oferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul şi timpii de căutare a unui loc de parcare.

„Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potenţial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambiţioase şi avizează treptat atât oraşele mari din România, cât şi extinderea în regiune, cu soluţia de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind şi folosind parcările disitribuite, dar şi dezvoltarea soluţiei business to business. Suntem încrezători că fondurile obţinute ne vor ajuta să accelerăm şi mai mult dezvoltarea”, spune Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic şi cofondator yeParking.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro