Orban: Vom cere finanţarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate pentru Tg.Mureş-Ungheni

Autor: Teodor Bobei 19.01.2020

Premierul Ludovic Orban susţine că Executivul va cere finanţarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş-Ungheni, din fonduri europene, catalogând parteneriatul public-privat drept „o glumă”.

„Primul ministru al Transporturilor care a vorbit de autostrada Târgu Mureş- Iaşi- Ungheni am fost eu, în 2007. Eu sunt cel care am vorbit despre acest proiect şi care am demarat procedura de licitaţie pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă. PeTg.Mureş- Vitrău există un contract pentru studiu de fezabilitate, vom licita ca să realizăm contracte pentru reviziuirea studiului de fezabilitate. De asemenea vom depune cerere de finanţare a studiului de fezabilitate contractului pe care-l avem din fonduri europene”, a afirmat premierul Ludovic Orban, duminică, la Hotnews.ro.

Premierul a mai spus că suspendarea finanţării de la Comisia Europeană pentru Sibiu-Piteşti este o „minciună gogonată” a fostului ministru al Transporturilor.

„A fost un fake-news pe care-l combat categoric, că a luat Comisia Europeană decizia să suspende finanţarea celor cinci tronsoane de pe Sibiu-Piteşti. O minciună gogonată realizată de fostul ministru al Transporturilor. Aici Digi Enviroment a cerut clarificări suplimentare privind măsuri pentru conservarea biodiversităţii pe care le vom transmite CE”, a mai spus Orban.

Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă, că oficialii Comisiei Europene au trimis o notificare pentru suspendarea finanţării din fonduri europene a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Fostul ministru al Transporturilor a precizat că premierul Ludovic Orban a vizitat Bruxelles doar pentru poze.