Şeful Netflix spune că este interesat să colaboreze cu prinţul Harry şi ducesa Meghan

Autor: Ana Obretin 19.01.2020

Ted Sarandos, şeful platformei de streaming Netflix, spune că este interesat să lucreze cu ducii de Sussex, după ce aceştia au renunţat la rolurile de membri seniori activi ai familiei regale a Marii Britanii, potrivit newsweek.com.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura "Alteţa sa regală" şi nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunţat, sâmbătă seară, Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a. Ducele şi ducesa de Sussex vor returna 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiţi pentru renovarea Frogmore Cottage, reşedinţa din Windsor, care va rămâne locuinţa lor oficială din Marea Britanie. Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry şi Meghan au anunţat recent că doresc să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale a Marii Britanii.

Decizia de a deveni independenţi financiar deschide noi posibilităţi pentru contracte avantajoase pe care le-ar putea încheia ducii de Sussex, iar Ted Sarandos a spus că ideea de a lucra cu cei doi i se pare interesantă. "Da, cine nu ar fi interesat? Da, desigur", a spus acesta, aflat la un eveniment organizat la Los Angeles, potrivit Press Association.

Dacă ar încheia o afacere în acest domeniu, ducii de Sussex ar călca pe urmele soţilor Michelle şi Barack Obama, care au semnat un acord de producţie cu Netflix în mai 2018. În cadrul acestui acord exclusiv, fostul preşedinte american şi soţia sa pot produce propriile filme, seriale şi documentare, prin intermediul companiei lor, Higher Ground. Termenii financiari nu au fost făcuţi publici, deci este dificil de estimat la cât s-ar ridica un acord similar încheiat cu prinţul Harry.

Netflix este şi producătorul unui serial despre familia regală britanică, "The Crown".

Netflix nu ar fi prima companie media care ar lucra cu cuplul regal. Pe 11 ianuarie, publicaţia Times of London a scris că ducesa Meghan de Sussex ar fi semnat un contract cu compania Disney, pentru a asigura rolul de narator al unui proiect, încasările obţinute urmând să fie donate unei asociaţii caritabile care se ocupă de protejarea vieţii sălbatice, Elephants Without Borders.

În aceeaşi zi a apărut în mediul online o înregistrare video a prinţului Harry discutând cu şeful Disney, Bob Iger, pe covorul roşu, la premiera europeană, de la Londra, a filmului "The Lion King", din iulie anul trecut. Evenimentul a avut rolul de a colecta fonduri pentru organizaţia African Parks, susţinută de prinţul Harry.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.