ZF Live. Gabriel Petrea, Universitatea Politehnica din Bucureşti: Facultăţile cu specializări în zona de IT şi cele de inginerie medicală au devenit din ce în ce mai căutate în rândul elevilor. „Viitorul înseamnă tehnologie, iar tehnologia înseamnă inginerie."

Autor: Miruna Diaconu 20.01.2020

Companiile au început să investească din ce în ce mai mult în facultăţile de profil prin dotarea laboratoarelor.

 



Gabriel Petrea, directorul general adjunct al Universităţii Politehnica din Bucureşti, spune că tendinţa din ultimii ani arată că facultăţile specializate pe segmentul IT sunt din ce în ce mai căutate în rândul elevilor. Un alt segment devenit popular în ultimii ani este ingineria medicală, pentru că au fost multe investiţii în segmentul de sănătate pe partea de dispozitive şi echipamente medicale.

„Tendinţele din ultimii ani ne arată că zona de IT este căutată. Facultatea de inginerie medicală a crescut foarte mult, pentru că au fost multe investiţii în sănătate. Sunt multe echipamente în spitale şi cineva trebuie să ştie să le îngrijească. Rezultatele cercetării unor doctori şi ale unor ingineri în ceea ce priveşte dispozitivele şi echipamentele medicale trebuie puse în valoare şi ingineria medicală va creşte foarte mult“, spune Gabriel Petrea, directorul general adjunct al Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul emisiunii ZF Live.