Amsterdam Broker a fost lider în topul brokerilor pe segmentul asigurărilor de viaţă în primele nouă luni din 2019

Autor: Mircea Nica 20.01.2020

Din punctul de vedere al veniturilor obţinute de companiile de brokeraj care intermediază pe segmentul asigurărilor de viaţă, se observă că s-a înregistrat o valoare de circa 80 mil. lei în primele nouă luni din 2019, în timp ce pentru companiile de brokeraj care activează pe segmentul asigurărilor generale s-a raportat o valoare a veniturilor de circa 856,8 mil. lei în primele nouă luni din 2019.

 



Amsterdam Broker de Asigurare, deţinut de ING Bank, societate de brokeraj care a inter­me­diat asigurări de viaţă în primele nouă luni din 2019, deţine conducerea în top 10 companii de brokeraj pe segmentul asigurărilor de viaţă, cu un volum al primelor intermediate de 84,5 mil. lei, potrivit datelor din raportul Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor la finalul primelor nouă luni din 2019.

Liderul brokerilor pe segmentul asigurărilor de viaţă deţine o cotă de piaţă de aproape circa 48%, fiind jucătorul dominant, în condiţiile în care restul brokerilor din topul companiilor de bro­keraj care intermediază doar pe segmentul asigurărilor de viaţă au o cotă de piaţă cumulată de circa 41%.