Antreprenori locali. Cătălin Grigoriu şi fraţii Pavăl de la Dedeman vor să investească 5-7 mil. euro în afacerea din agricultură în 2020

Autor: Mădălina Dediu Panaete 20.01.2020
♦ Antreprenorul Cătălin Grigoriu a ieşit în 2018 din acţionariatul producătorului de panificaţie Pambac, iar în 2015 din businessul cu inputuri Comfert ♦ Fraţii Pavăl au intrat în afacerea Moldova Farming în 2018.

Cătălin Grigoriu, antreprenorul care deţine împre­ună cu fraţii Pavăl afacerea din domeniul cultivării cerealelor Moldova Farming din Bacău, spune că în acest an compania pe care o conduce ar putea investi în spaţii de depozitare şi baze agricole. „Dacă se definitivează un proiect, atunci bugetul poate fi 5-7 mil. euro în 2020“, a spus Cătălin Grigoriu. El este cu­nos­cut pentru busi­nes­surile Pambac (panifi­caţie) şi Com­fert (distri­buţie de inputuri), din care a ieşit în 2018, respectiv în 2015. El spunea după ce a ieşit din businessul Pambac că se va ocupa doar de activi­ta­tea agri­co­lă, cu posibilitatea de a dez­vol­ta ramura agricul­turii eco­logice. În 2018, fraţii Pa­văl, care deţin Dedeman, au intrat în acţionariatul Moldova Farming, iar anul trecut au ajuns la 50% din business. Moldova Far­ming exploa­tea­ză peste 7.500 de hectare de teren agricol, conform celor mai recente date.