Corina Martin, FAPT: Agenţiile turistice au pus în vânzare pachetele de Paşte şi 1 Mai

Autor: Mihai Gongoroi 19.01.2020

Agenţiile turistice au pus deja în vânzare pachetele de Paşte, 1 Mai şi vară 2020, rezervările efectuate în ianuarie şi începutul lunii februarie având discounturi de 20-30%, potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

"Tichetele de vacanţă îi trimit pe români în destinaţiile româneşti, ceea ce determină creşterea cererii pentru staţiunile turistice şi orasele din România. Se vând, deci, foarte bine, pachetele de Paşte în Bucovina, Maramureş, Transilvania, Gorj şi Banat, dar şi în Delta Dunării şi pe Litoralul românesc. Agenţiile de turism au, pentru vânzări efectuate în ianuarie şi început de februarie, discounturi de 10-20% pentru pachetele de Paşte şi chiar şi de 30% pentru 1 Mai şi Vara 2020 pe Litoral, mai ales. În plus, numai dacă vă duceti tichetele de vacanţă la o agenţie de turism, puteţi include în pachetul turistic nu doar cazare, ci şi masă, servicii de spa şi tratament, excursii şi tururi locale în destinaţie, intrarea la muzee, castele şi obiective turistice sau bilete de acces la festivaluri şi evenimente", arată Corina Martin, preşedintele FAPT, într-o postare pe pagina de Facebook a Federaţiei.

Martin mai precizează că în destinaţiile de agroturism, pachetele de Paşte includ tradiţii şi mese îmbelşugate, în hoteluri şi pensiuni care asigură servicii pentru toate bugetele şi preferinţele.

"Litoralul românesc şi Delta Dunării vor fi o alternativă excelentă pentru turiştii care, altădată, preferau Bulgaria, de exemplu. Pachetele de Paşte pe Litoralul românesc au valori între 300 şi 600 RON/persoană, pentru sejururi de 3 sau 4 nopţi, în hoteluri de 3 şi 4 stele şi includ, adesea, transferul la Slujba de "Lumină de la malul mării", un tur la Mănăstirile din nordul sau din sudul Dobrogei şi chiar şi o plimbare cu o gondolă veneţiană, în Portul Tomis, pe lângă serviciile de cazare şi masă. Paştele 2020 în Romania va aduce un număr foarte mare de rezervări, un grad aproape de maxim în unităţile de cazare şi încasări şi venituri consolidate pentru operatorii din turism", spune Corina Martin, preşedintele FAPT.