Schimbarea locului de muncă este în topul priorităţilor pentru cei mai mulţi angajaţi români în acest an, după familie şi sănătate

Autor: Roxana Rosu 20.01.2020

Schimbarea locului de muncă este în topul priorităţilor pentru cei mai mulţi angajaţi români în acest an, după familie şi sănătate, principalele motive fiind dorinţa de a obţine un salariu mai mare şi mai mult timp liber, arată un sondaj BestJobs.

Astfel, şase din zece angajaţi spun că schimbarea locului de muncă este printre primele trei cele mai importante priorităţi pentru acest an, comparativ cu doar patru din zece români care se declarau nemulţumiţi de situaţia lor profesională la începutul anului trecut şi luau în calcul găsirea unui nou job.

Un salariu mai mare şi mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care schimbarea jobului este printre priorităţi pentru majoritatea angajaţilor în 2020, mai ales că, din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre ei. Salariul a stagnat sau chiar a scăzut pentru peste 40% dintre angajaţi.

Un alt motiv invocat de 42% dintre respondenţi este că vor să schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa.

Totodată, aproape patru din zece consideră că nu au suficiente oportunităţi de dezvoltare personală, iar trei din zece au intrat în noul an fără a se simţi motivaţi la actualul loc de muncă. Un sfert dintre respondenţi se mai plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este dificil să avanseze, iar 13,4% afirmă că nu le mai place ceea ce fac.