Norofert începe marţi plasamentul privat prin care vrea să strângă 10 milioane de lei de la investitori. Dobânda, stabilită în regim de licitaţie din intervalul 7,5%-8,75%

Autor: Tibi Oprea 20.01.2020

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert începe marţi plasamentul privat în urma căruia îşi propune să atragă 10 milioane de lei de la investitori.

Compania va emite obligaţiuni cu valoarea nominală de 100 de lei şi scadenţa la 5 ani pe care ulterior le va lista pe sistemul alterativ de tranzacţionare AeRO.

Potrivit unor surse ZF, dobânda va fi stabilită în sistem “dutch auction”, adică investitorii vor alege cuponul minim la care sunt dispuşi să subscrie din intervalul de dobândă de 7,5%-8,75%.

Oferta va fi intermediată de brokerii de la Tradeville.

ZF a scris la jumătatea lunii octombrie a anului trecut că Norofert vrea să emită obligaţiuni pentru a se putea extinde pe piaţa americană, precum şi pentru a-şi asigura capitalul de lucru. Aceasta ar fi cea de-a doua rundă de finanţare a companiei după ce în iulie a închis plasamentul privat prin care a strâns 1,5 mil. euro de la investitori în doar opt ore de la lansare.

Producătorul de îngrăşăminte organice Norofert Group a înregistrat în primele zece luni ale anului venituri de 11,5 milioane lei, echivalentul unei  creşteri de 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018 şi un profit net de 4 milioane de lei, plus 8%.

Pe fondul acestei evoluţii, compania estimează afaceri de 15 mil. lei pentru finalul anului, plus 50% faţă de rezultatul obţinut în 2018 şi un profit net de 6 mil. lei.

Pe 25 octombrie 2019, societatea a primit acordul de principiu de la BVB pentru admiterea acţiunilor la tranzacţionare, data la care vor putea fi efectiv tranzacţionate urmând a fi stabilită.

După finalizarea primului plasament privat, Vlad Popescu şi familia sa deţin o participaţie de 64,48% în companie, în timp ce free-float-ul pe bursă este de 35,52%.