De ce cresc SIF-urile şi ce potenţial au pentru 2020: noua lege a fondurilor de investiţii, profitabilitatea pe 2019 şi faptul că sunt ieftine

Autor: Liviu Popescu 21.01.2020

Vineri, ZF a publicat un material în care a analizat profitabilitatea pe 2019 a acestor societăţi şi a calculat că toate sunt subevaluate l Toate SIF-urile au avut creşteri atât ale activelor, cât şi ale rezultatului net.



Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se apreciază pu­ternic la Bursa de la Bucureşti întrucât investitorii apreciază faptul că toate au raportat creşteri pe linie ale activelor şi ale profitabilităţii în anul 2019 faţă de anul 2018, ceea ce le-ar permite acordarea de dividende atractive şi comparabile cu cele plătite de companii din prima ligă bursieră.

Analiştii mai spun că şi legea fondurilor de investiţii alternative (FIA), cea care prevede eliminarea pragului de deţinere de 5% dintr-o SIF şi care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial şi ulterior implementată de societăţi, este unul dintre catalizatori. De asemenea, şi faptul că SIF-urile sunt subevaluate, aspect evidenţiat şi într-un articol al ZF publicat vineri, când a început şi trendul de creştere, stă la bază creşterilor.