Ce scrie presa internaţională despre summitul de la Davos: Deşi discută despre schimbările climatice, participanţii încă folosesc avioane private

Autor: Andrei Vacaru 21.01.2020

Cu toate că una dintre principalele teme de discuţie de la ediţia de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos este problema schimbărilor climatice, participanţii la eveniment ajung în Elveţia cu avioane private, arată jurnaliştii de la Business Insider.

Pe site-ul oficial al Forumului Economic Mondial a fost publicată luni informaţia potrivit căreia „tema crizei climatice va fi una dintre temele dominante săptămâna aceasta”. Totodată, printre participanţii la eveniment se numără şi activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg.

Oficial, una dintre cele şapte teme-cheie ale ediţiei de anul acesta este „Cum să salvăm planeta”.

Dar Business Insider notează că pe măsură ce oamenii de afaceri, liderii politici şi celebrităţile ajung la Davos se pune problema dacă tipul de transport pe care aceştia îl aleg este sau nu compatibil cu valorile pe care încearcă să le promoveze evenimentul în sine.

În 2019 au fost înregistrate aproximativ 600 de zboruri care au avut legătură cu Forumul Economic de la Davos, un număr care nu ia în calcul personalităţi politice precum preşedinţi şi premieri.

Potrivit estimărilor, aviaţia va fi responsabilă pentru 22% din emisiile globale de dioxid de carbon până în 2050.

Oficialii Forumului susţin că sunt în căutarea unor metode pentru reducerea impactului evenimentului asupra emisiilor de dioxid de carbon.

Potrivit CNN, 88% dintre autoturismele puse la dispoziţia participanţilor la Forum sunt electrice, iar organizatorii monitorizează risipa alimentară, au eliminat produsele de plastic de unică folosinţă şi a adaptat principalul centru de conferinţe în care se desfăşoară evenimentul pentru ca respectiva clădire să utilizeze energie regenerabilă.