Niciun mall fără farmacie. Sensiblu şi Help Net merg umăr la umăr în marile centre comerciale. În şapte unităţi din Capitală cele două reţele „se întâlnesc“ la mall

Autor: Georgiana Mihalache 22.01.2020

Chiria pe metru pătrat în malluri este între 50 şi 80 de euro, iar o farmacie are cel puţin 50 mp, potrivit legii, ceea ce înseamnă 2.500 de euro lunar din chirie.



Sensiblu, al doilea jucător din retailul farmaceutic, şi Help Net, al patrulea retailer farma, au deschis cele mai multe farmacii în cadrul mallurilor din Bucu­reşti, potrivit datelor ZF ana­lizate de pe site-urile centrelor comer­ciale mari.

Astfel, din 19 malluri şi centre comerciale, Sensiblu are farmacii în 16, iar Help Net în 11 dintre aceste spaţii. Alţi jucători prezenţi în malluri sunt Catena cu o farmacie şi Farmacia Tei cu două.

Capitala este o piaţă închisă pentru deschiderile de noi unităţi farmaceutice, potrivit legii farmaciei, care impune o farmacie la 3.000 de locuitori, însă în centrele comerciale se foloseşte o excepţie de la lege, având în vedere fluxul mare de persoane.