Record în imobiliare: tranzacţiile au crescut anul trecut cu 7% şi au ajuns la 1,06 mld. euro, maximul ultimilor 5 ani. „Sunt mai multe companii care vor să îşi extindă portofoliul în România, în special prin achiziţia de clădiri de birouri şi spaţii industriale“

Autor: Roxana Rosu 22.01.2020

Volumul investiţiilor imobiliare din România în anul 2019 a depăşit pragul de un miliard de euro, totalizând aproxi­mativ 1,06 miliarde de euro, în creştere cu 7% faţă de nivelul înregistrat în 2018, ceea ce reprezintă un record al ultimilor cinci ani.

Cele mai atractive au rămas clădirile de birouri, care au avut o pondere de aproape 75% din tranzacţiile la nivel naţional, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE România.

„2019 a fost anul oraşelor regionale pentru tranzacţiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiţii de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacţionat la nivelul ţării, însă Bucureştiul a rămas lider, cu 64% din totalul tranzacţiilor. Clădirile de birouri au fost principalele produse tranzacţionate, repre­zentând aproape 75% din totalul tranzacţiilor la nivel naţional“, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România.