Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, devine membru al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă. Din asociaţie fac parte şi Alro Slatina, Nuclearelectrica, Teraplast, OMV Petrom şi Antibiotice

Autor: Cristina Bellu 22.01.2020

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă din România, s-a alăturat Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă (ARIR), din componenţa căreia mai fac parte companii listate precum  Bursa de Valori Bucureşti, Alro, Electromagnetica, Nuclearelectrica, Teraplast, OMV Petrom şi Antibiotice.

„Pentru fundamentarea deciziilor, investitorii au nevoie de un dialog coerent în urma căruia să-şi construiască încrederea în mediul de afaceri în ansamblu, în potenţialul companiei, în calitatea oamenilor care au pornit şi care conduc acea afacere”, explică Mihaela Nădăşan, director general adjunct Instituţii şi Pieţe Financiare, Banca Transilvania.

Instituţia financiară deţine o cotă de piaţă de peste 16% şi are peste 3 milioane de clienţi, dintre care 700.000 sunt clienţi creditaţi. Compania este de asemenea singura bancă romanească inclusă în clasamentul global Brand Finance Banking 500 din 2019, cu o valoare a brand-ului de 242 milioane de dolari.

“Majoritatea investitorilor activi la bursă au avut măcar o dată în portofoliu acţiunile Băncii Transilvania, companie etalon a pieţei de capital din România şi cea mai tranzaţionată acţiune la Bursa de Valori Bucureşti. Excelenţa în Relaţia cu Investitorii a fost apreciată de investitori şi ne bucură să facem în cadrul ARIR o echipă puternică de profesionişti care să contribuie la proiectele importante ale pieţei. Îi felicităm de asemenea pentru includerea acţiunilor în indicele FTSE Russell al pieţelor emergente, începând din septembrie 2020”, adaugă Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator ARIR.