Kaufland îşi anunţă exitul de pe piaţa australiană. ”Vrem să ne concentrăm pe business-ul din Europa în viitorul apropiat”

Autor: Ştefan Stan 22.01.2020

Reţeaua de retail Kaufland, care trebuia să se extindă în Australia, după ce a cumpărat deja mai multe terenuri, a anunţat că se va retrage din piaţă, potrivit presei străine.

Lanţul de supermarketuri, care are deja 200 de angajaţi în Australia, anunţase iniţial că va deschide magazine în 9 locaţii.

”Nu este o decizie simplă pentru noi. Mereu ne-am simţit bine-veniţi în Australia. Am vrea să le mulţumim angajaţilor şi să ne cerem scuze pentru problemele pe care decizia noastră le-ar putea cauza”, a spus Frank Schumann, CEO Interimar al Kaufland International.

Kaufland este al patrulea cel mai mare lanţ de retail din lume. Potrivit declaraţiilor, compania a anunţat că îşi va concentra eforturile de business pe piaţa europeană în viitorul apropiat. 

Grupul german Kaufland, liderul pieţei de comerţ ali­mentar din România, are un buget de investiţii de 300 mil. euro pentru piaţa locală în 2020.

Suma este, din datele ZF, cea mai mare de până acum, cu 50% peste nivelul din 2018 şi triplă faţă de alţi ani. Banii merg către achiziţia de terenuri, tehnologii noi şi expansiune. Mai exact, compania are planificate 10 ma­gazine noi în 2020, dar şi modernizarea unora dintre cele 127 deja existente şi achiziţia de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară.