Dentons şi-a extins echipa de banking & finance la nivelul biroului din Bucureşti şi regiunea Europei Centrale şi de Est prin cooptarea a şapte avocaţi

Autor: Cristina Bellu 22.01.2020

Firma de avocatură Dentons şi-a mărit echipa de banking & finance la nivelul biroului din Bucureşti şi regiunea Europei Centrale şi de Est (CEE) prin cooptarea a şapte avocaţi specializaţi pe această arie de practică. Astfel, partenerii Simon Dayes şi Simona Marin împreună cu alţi cinci avocaţi au intrat în echipa Dentons pe parcursul ultimelor luni.

Această mişcare plasează departamentul de Banking & Finance al firmei pe o poziţie de lider pe piaţa din România, cu un număr de 16 avocaţi, dintre care trei sunt parteneri.

“Până la finalul anului 2020 vrem să avem o echipă de 60 de avocaţi şi să devenim una din cele mai mari firme internaţionale de avocatură din România, acordând consultanţă clienţilor la nivel local, regional şi nu numai,” spune Perry Zizzi, partenerul coordonator al biroului Dentons din România.

Simon Dayes şi Simona Marin, cei doi noi parteneri ai Dentons, asistă de peste 15 ani instituţii financiare şi sponsori de proiect în tranzacţii transfrontaliere în regiunea CEE şi în afara acesteia. Ei vor combina experienţa câştigată în managementul tranzacţiilor şi asistenţa pe drept englez cu dimensiunea globală Dentons şi capacitatea reunită a birourilor locale.

Simon Dayes este specializat în finanţări de proiect, finanţări structurate şi restructurări precum şi finanţări imobiliare şi corporate şi a fost numit de publicaţia juridică Chambers drept “unul din cele mai mari nume de pe piaţă”.

Simona Marin se alătură echipei Dentons de la CMS, iar experienţa ei se concentrează pe finanţări de proiect în sectorul imobiliar. Este cunoscută ca avocat de top specializat în domeniul financiar-bancar, atât la nivel local, cât şi de publicaţii juridice internaţionale ca Chambers Europe, Legal 500 şi IFLR 1000.

“Cooptarea Simonei şi a lui Simon în echipa noastră de Banking & Finance recunoscută la nivel internaţional, precum şi a celorlalţi avocaţi şi parteneri care s-au alăturat recent biroului din România, ne consolidează poziţia pe piaţa locală şi în CEE, şi contribuie la creşterea noastră în regiune. Plănuim să continuăm dezvoltarea în anul ce urmează”, adaugă Perry Zizzi.

Printre avocaţii care s-au alăturat recent echipei Dentons din Bucureşti se numără Loredana Chitu, care vine de la Allen & Overy şi ocupă poziţia de partener în cadrul departamentului de pieţe de capital.

Echipa Dentons Bucureşti, sub coordonarea lui Perry Zizzi, furnizează clienţilor soluţii juridice pragmatice şi eficiente. În peste două decenii de la înfiinţare pe piaţa din România, firma a fost implicată în tranzacţii cheie, asistând clienţi locali şi internaţionali din numeroase sectoare de activitate. Cele mai importante arii de practică includ drept financiar-bancar, drept imobiliar, drept societar, dreptul muncii, energie şi infrastructură, concurenţă şi litigii.