Veşti din partea reprezentanţilor Toyota: Campania de rechemare a celor 3,4 milioane de automobile nu vizează vehicule din România

Autori: Mihai Gongoroi , Mediafax 22.01.2020

Campania de rechemare anunţată miercuri de Toyota, ce vizează 3,4 milioane de vehicule din care prezintă un defect electronic ce poate duce la nefuncţionarea airbag-urilor în accidente, nu vizează vehicule din Europa şi implicit nici din România, potrivit reprezentanţilor Toyota România.

“Această rechemare nu vizează maşini comercializate în Europa, deci nici în România. Este o problemă care vizează în principal America de Nord”, au transmis MEDIAFAX reprezentanţii Toyota Romania.

Toyota Motor a anunţat miercuri că va rechema 3,4 milioane de vehicule din toată lumea, din cauza unui defect electronic care poate duce la nefuncţionarea airbag-urilor în accidente. Acţiunea include 2,9 milioane de vehicule vîndute pe piaţa americană şi priveşte modele Corolla produse în 2011-2019, Matrix produse în 2011-2013, Avalon produse între 2012-2018 şi Avalon Hybrid produse în 2013-2018.

Defecţiuni ale unităţii electronice de control a vehiculelor ar putea duce la o funcţionare parţială sau la lipsa declanşării airbag-urilor şi ar putea împiedica funcţionarea corectă a unor elemente ale centurilor de siguranţă, potrivit Reuters.

În aprilie, U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a anunţat că există probleme ce privesc 12,3 milioane de airbag-uri care privesc un număr de producători auto, inclusiv vehiculele pe care Toyota le recheamă. Alte vehicule afectate sunt cele produse din 2010 până în 2019 vândute de Fiat Chrysler Automobiles, Honda Motor, Hyundai Motor, Kia Motors Corp şi Mitsubishi.

Acestea au fost echipate cu o unitate de control a airbag-urilor produsă iniţial de TRW Automotive Holdings Corp, care acum este deţinută de ZF Friedrichshafen. În total, NHTSA a apreciat că opt decese ar putea fi legate de problema descoperită.