Acuzată de service-uri şi amendată de ASF anul trecut, City Insurance publică rezultatele anului 2019: Primele brute subscrise s-au apropiat de 2 mld. de lei, în creştere cu 28% faţă de 2018

Autor: Mircea Nica 23.01.2020
♦ Expansiunea City, companie controlată de omul de afaceri Dan Odobescu, la vârful clasamentului din asigurări a fost impulsionată de ieşirea din piaţă a Astra şi Carpatica - jucători consacraţi în piaţa de RCA ♦ City şi-a luat licenţa pe RCA la final de 2009.
 


City Insurance, cel mai mare asigurător RCA de pe piaţa locală, a încheiat anul 2019 cu un volum de prime brute subscrise de circa 1,9 mld. lei, în creştere cu 28% faţă de 2018, conform informaţiilor transmise de asigurător.

Analizând valoarea primelor subscrie de City Insurance în primele nouă luni din 2019, se observă că în ultimele trei luni de anul trecut asigurătorul şi-a crescut volumul subscrierilor cu aproximativ 400 mil. lei, însemnând 20% din valoarea totală înregistrată la finalul anului.

Analizând structura portofoliului la City Insu­rance din 2019, se observă că subscrierile pe seg­men­tul auto au fost prepon­derente, dar şi pe zona de locuinţe şi pe riscuri de accidente subscrierile au fost consistente.