Ce se întâmplă cu programul Prima casă?

Autor: Mediafax 23.01.2020

Premierul Ludovic Orban: Avem 2 mld. lei pentru Prima casă şi urmează stabilirea condiţiilor. PSD dezinformează.

 Premierul liberal Ludovic Orban a acuzat PSD că dezinformează când susţine că Guvernul nu mai finanţează programul Prima casă. Premierul a arătat că există un plafon de2 mld. lei şi că Executivul urmează să stabilească, prin hotărâre de guvern, condiţiile necesare pentru a aplica în 2020 la acest program. 

„Guvernul a avut prevăzută suma, este cred un plafon de 2 miliarde de lei, urmează să emitem hotărârea de guvern cu stabilirea condiţiilor pe anul în curs şi ca atare dezmit categoric această minciună gogonată“, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Reacţia vine în contextul în care fostul secretar general al PSD Mihai Fifor a acuzat, miercuri, guvernul Orban că a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere, pentru că a alocat pentru pentru Prima casă doar 200 mil. lei în anul 2020.

În ultimii 10 ani, programul Prima casă a susţinut piaţa imobiliară şi creditarea imobiliară, foarte mulţi tineri reuşind să-şi cumpere un apartament în condiţii favorabile de avans, dobândă şi rambursare. Practic cu un salariu mediu putea fi contractat un apartament de 50.000 euro.