Boloş: Discutăm de dublarea bugetului disponibil pentru mediul de afaceri, la 3 miliarde de euro

Autor: Mediafax 23.01.2020

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la guvern, că bugetul european alocat pentru mediul de afaceri se va dubla de la 1,5 la 3 mld. euro, însă perioada ulterioară va fi plină de provocări legate de tehnologie.

„În perioada de programare 2014-2020 am avut un buget alocat pentru mediul de afaceri de 1,5 mld. euro. Am avut 17.000 de companii care au beneficiat de sprijin pe fonduri europene pentru diferite iniţiative antreprenoriale şi o valoare a proiectelor depuse de 3 mld. de euro. Ce ne spune acest lucru? Că este un potenţial de business pe care îl avem la nivel naţional şi pe care trebuie să îl valorificăm. Dacă bugetul actual a fost de 1,5 mld. euro pentru sprijin antreprenorial, în umătoarea perioadă vom avea 3 mld. euro, o dublare a acestor fonduri”, a precizat ministrul. Marcel Boloş a mai afirmat că perioada următoare va fi plină de provocări în domeniul tehnologiei.

„Provocările: trebuie să gândim alt tip de iniţiative antreprenoriale, care au la bază cercetarea, producţia, transferul tehnologic. Nu va fi o perioadă simplă pentru iniţiativele antreprenoriale. Sună pretenţios să ne gândim la biotehnologii, dar aceste tehnologii vor face diferenţa”, a explicat acesta.