Vegis.ro: Piaţa online de produse naturiste din România se situează la circa 35-40 mil. euro. Vânzările online de produse naturiste, bio şi vegane de pe piaţa locală cresc anual cu 10-15%

Autor: Ioana Nita 23.01.2020
Piaţa online de produse naturiste, bio şi vegane a crescut constant în utimii ani în România, cu rate anuale de 10-15%, în condiţiile în care românii sunt tot mai atenţi la alimentele pe care le consumă sau la produsele de îngrijire personală sau a casei pe care le folosesc. Astfel, valoarea cumulată a vânzărilor online ale acestor tipuri de produse se situează în prezent la circa 35-40 milioane de euro, conform estimărilor Vegis.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de produse naturale de pe plan local, cu afaceri de peste 3 milioane de euro anul trecut.

„Piaţa produselor naturale şi bio rămâne una greu de estimat, nu doar în România, ci la nivel global. Unul dintre motive este extinderea pe orizontală a categoriilor de produse cu ingrediente naturale. De exemplu, acum câţiva ani nu aveam în calcul produse precum detergenţii bio. Astfel, piaţa este într-o continuă modelare, nu mai putem vorbi despre o nişă specifică. Totuşi, dacă ne referim la magazine online care propun portofolii de produse naturiste şi bio în România, estimez că vorbim despre cca. 35-40 milioane de euro, cu o creştere organică de 10-15% de la an la an“, a declarat pentru ZF Mihai Bucuroiu, director de dezvoltare Vegis.ro.