Fără precedent: Telekom România măreşte preţurile pentru a treia oară în mai puţin de un an. Noua scumpire: încă 2 lei pentru fiecare abonament, din martie

Autor: Adrian Seceleanu 26.01.2020

Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, va mări pentru a treia oară în mai puţin de un an preţurile pentru principalele sale servicii - o mutare fără precedent pentru piaţa locală de telecom.

„Pentru clienţii rezidenţiali, începând cu data de 1 martie 2020, preţul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV şi voce) şi pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus). Toţi clienţii rezidenţiali vor fi informaţi cu privire la aceste modificări, atât prin canale de informare electronice, cât şi prin intermediul notificărilor transmise prin serviciile de curierat. Această ajustare nu se aplică preţurilor pentru echipamentele contractate, terminalele sau echipamentele fixe închiriate. De asemenea, majorarea nu se aplică serviciului de telefonie fixă, în cazul în care acesta este singurul tip de serviciu contractat de la Telekom Romania”, conform datelor companiei.

Mutarea este explicată de necesitatea grupului de a-şi acoperi costurile şi de a rămâne „viabilă economic”, conform reprezentanţilor Telekom. „În contextul creşterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicaţii, precum şi pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, compania Telekom Romania este nevoită să modifice condiţiile de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice şi să majoreze o parte din tarifele serviciilor de comunicaţii din portofoliul său. Această modificare este influenţată şi de creşterea costurilor în toate sectoarele de business, în peisajul economic actual.”