Cristian Scarlat, Cafea Fortuna: Principala provocare este dată de plecarea oamenilor din ţară, ei fiind atât consumatori, cât şi forţa de muncă de care avem nevoie. Cafea Fortuna deţine o unitate de producţie lângă Bucureşti şi este singurul mare producător român de cafea

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.01.2020

Cafea Fortuna, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cafelei, a înregistrat în 2019 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 4% faţă de anul anterior, arată datele trans­mise de com­pa­nie. Astfel, conform cal­­culelor făcute de ZF, producătorul a rea­­lizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 180 mil. lei (peste 38 mil. euro), iar dacă avan­sul continuă şi în acest an, ru­lajele com­pa­niei se vor apropia de 190 mil. lei la finalul anului 2020.

„Credem că anul 2020 nu va aduce mo­di­ficări semnificative pentru piaţa cafelei. Posibil să vedem o uşoară creştere a consu­mu­­lui pe cap de locuitor, dar plecarea oa­me­ni­lor din ţară va contrabalansa această creş­te­re. În mare parte, cei care pleacă din ţară sunt atât oameni care ar putea susţine eco­no­­mia prin muncă şi în aceeaşi măsură ei sunt şi consumatorii de cafea“, crede Cristian Scarlat, directorul general al companiei. În 2018, producătorul care deţine o unitate de producţie în Dragomireşti, judeţul Ilfov a înregistrat o cifră de afaceri de 174,7 milioane de lei, mai mare cu 2% faţă de anul anterior.