Cel mai nou proiect al lui George Soros: Miliardarul donează 1 mld. de dolari pentru o nouă reţea de universităţi cu valori liberale

Autor: Teodora Marinescu 24.01.2020

Filantropul George Soros a anunţat că urmează să doneze 1 miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea de universităţi care să promoveze valorile liberale, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Soros a declarat că este important să investească în instituţii care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia şi China. Acesta a lansat un nou atac la adresa preşedintelui american Donald Trump, pe care l-a numit "cel mai mare narcisist".

Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua reţea de universităţi Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.

Acesta a declarat că este timpul ca Fundaţia Open Society să se implice într-un proiect ambiţios şi să dezvolte "o nouă reţea educaţională de care are nevoie lumea".

"OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internaţională pentru educaţiee şi ceretare. În primă fază vom aduce mai aproape o reţea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această reţea spre alte instituţii care vor să se implice şi sunt calificate pentru acest lucru", a declarat Soros, adăugând că urmează să investească un miliard de dolari în acest proiect.