Vegasul se transformă: Cel mai mare fond de investiţii din lume cumpără două dintre cele mai mari cazinouri din Las Vegas cu 4,6 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 26.01.2020

Compania de divertisment MGM Resorts International a anunţat încheierea unui parteneriat cu Blackstone Group, cel mai mare fond de investiţii din lume, prin care îşi propune să cumpere resorturile şi cazinourile din cadrul MGM Grand şi Mandalay Bay – unele dintre cele mai mari complexuri de acest gen din lume – într-o afacere în valoare de 4,6 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Acordul evaluează asset-urile din real estate ale MGM Grand la 2,5 miliarde de dolari, iar pe cele din Mandalay Bay la 2 miliarde de dolari.

Blackstone va deţine un număr semnificativ mai mic din proprietăţi prin intermediul unui trust de investiţii, în timp ce restul va fi deţinut de MGM Growth Properties, un fond de investiţii imobiliare. MGM Resorts plănuieşte să înregistreze venituri de 2,4 miliarde de dolari în urma afacerii şi 85 milioane prin unităţile deţinute de MGM Growth.

Afacerea are loc după ce MGM Resorts a vândut principalul cazino din Las Vegas, Bellagio, către Blackstone în luna septembrie. O lună mai târziu, Blackstone declara că fondul de investiţii imobiliare al companiei, cunoscut drept BREIT, va prelua controlul imobiliar al cazinoului prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune cu MGM.

MGM Grand Las Vegas este cea mai mare proprietate a companiei după numărul de metri pătraţi, incluzând un hotel, un cazino şi trei condominii, şi este a doua cea mai profitabilă proprietate a companiei după Bellagio. În plus, MGM Resorts are o valoare de piaţă de circa 17 miliarde de dolari şi a început să evalueze potenţialul afacerilor imobiliare pentru a-şi putea plăti datoriile după ce board-ul de directori a format un comitet de real estate în ianuarie 2019.

Între timp, Blackstone începe să îşi construiască o reputaţie în Las Vegas. Compania a plătit 1,7 miliarde de dolari pentru hotelul şi cazinoul Cosmopolitan în 2014, investind ulterior încă 500 de milioane în renovări. În prezent, Blackstone intenţionează să vândă proprietatea pentru suma de 4 miliarde de dolari.