Cel puţin 19 morţi şi sute de răniţi în urma cutremurului de 6,8 grade din Turcia

Autor: Marinela Sarbu 25.01.2020

Cel puţin 19 oameni au murit şi peste 900 au fost răniţi după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, potrivit autorităţilor, relatează agenţia turcă de ştiri Anadolu.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile şi ţările vecine, inclusiv Siria şi Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Situaţiilor de Urgenţă (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat actualizarea morţilor, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, iar numărul morţilor ar putea creşte, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniţii au fost transferaţi la spitale şi au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectaţi.

Cinci clădiri din Sivrice şi 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului şi Urbanizării, Murat Kurum.

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 şi 5,4 grade, care au fost resimţite în urma cutremurului.