Apple ar putea ajunge la 400 de dolari pe acţiune, în creştere cu 25% faţă de valoarea de acum, spune analistul care a previzionat şi raliul Tesla de săptămâna trecută

Autor: Tibi Oprea 27.01.2020

Compania condusă de Tim Cook şi-a dublat valoarea bursieră în 2019.

 



Gigantul american Apple (AAPL) s-ar putea apropia de 400 de dolari pe acţiune la Bursă, respectiv în creştere cu 25% faţă de preţurile curente de tranzacţionare, spune Dan Ives, analist care a ridicat ţinta de preţ a companiei conduse de Tim Cook de la 350 de dolari, potrivit Market Watch.

Analistul Dan Ives, care a previzionat şi raliul de 12% al pro­ducătorului de maşini electrice Tesla de săptămâna trecută, spune că Wall Street subestimează o revenire a producă­torului iPhone şi a „magnitudinii ciclului de actualizare a reţelei 5G“.

În cadrul unei vizite în Asia, acesta a spus că furnizorii Apple se descurcă, ceea ce înseamnă că clienţii vor să cumpere.

El a adăugat că cererea pentru căştile AirPods este ridicată şi că se aşteaptă la rezultate peste aşteptări. Compania îşi va publica rezultatele anuale preliminare aferente anului 2019 pe 28 ianuarie, cu o zi înainte de Tesla.

Acţiunile Apple s-au apreciat cu 9% de la începutul anului 2020, cu 31% în ultimele trei luni şi cu 53% în ultima jumătate de an. În ultimul an, acţiunile AAPL înregistrează o creştere de 102,4% pe Nasdaq, bursa americană a companiilor din tehnologie, ceea ce înseamnă că în 2019 şi-au dublat valoarea.

Acţiunile Tesla (TSLA), spre comparaţie, înregistrează o creştere de 124,7% în ultimele trei luni, ceea ce înseamnă că emitentul şi-a dublat valoarea de peste două ori în doar trei luni.

Producătorul auto american a devenit în ianuarie 2020 prima companie auto listată la o bursă de valori care să depăşească capitalizarea de 100 de miliarde de dolari, mai mare decât valoarea combinată a Ford, Renault şi Daimler, companii auto cu o istorie mult mai îndelungată, atât ca înfiinţare, cât şi ca tranzacţionare publică. Apple are o capitalizare de 1.399 miliarde de dolari, în timp ce Tesla a ajuns la o valoare bursieră de 102,3 miliarde dolari, potrivit datelor din 23 ianuarie oferite de Investing.com.

tibi.oprea@zf.ro