ZF Live. Alexandru Şeremet, director de comunicare al BMW Group România: o piaţă de 6 milioane de maşini electrice ar însemna 30% din consumul total de energie al României

Autor: Miruna Diaconu 27.01.2020

Încărcarea unei maşini electrice acasă are nevoie de o putere de 11 kW, iar puterea instalată într-o casă este de doar 5 kW.



Alexandru Şeremet, directorul de comunicare al BMW Group România, spune că dacă maşinile cu combustie internă ar fi înlocuite cu cele electrice, în România fiind o piaţă de circa 6 milioane de maşini cu motoare diesel sau benzină, atunci consumul maşinilor electrice ar reprezenta 30% din totalul de energie al României. Acest lucru ar însemna că ar trebui să dezvoltăm mai multe modalităţi de producere şi captare a energiei. „Dacă vrem să înlocuim aceste auto­mobile electrice ar trebui să ne gândim de unde avem resursele de energie ca să acoperim această nevoie. Automobilele electrice, paradoxal, înseamnă un mare potenţial pentru reţea. România este ţara care nu are capacităţi de stocare a energiei, tocmai de la aceste automobile electrice, dacă le avem implementate la scară mare, putem să aşteptăm nişte soluţii smart prin care ele pot să stocheze temporar energie în reţea“, spune Alexandru Şeremet, di­recto­rul de comunicare al BMW Group România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.