Bogdan Ion, EY: Recomand companiilor evaluarea impactului investiţiilor în derulare şi integrarea adecvată a inovaţiei

Autor: Claudia Medrega 27.01.2020

Creşterea nivelului de reglementare a afacerilor, lipsa forţei de muncă şi impactul important al geopoliticului în business sunt trei trenduri comune în această regiune diversă din perspectivă geopolitică şi economică, consideră Bogdan Ion, liderul companiei de audit şi consultanţă EY. În acest context, el recomandă, printre altele, evaluarea impactului investiţiilor în derulare şi integrarea adecvată a inovaţiei.

„Cred că este o perioadă în care multe investiţii tre­bu­ie evaluate. Este nevoie să identificăm ce înseamnă de fapt transformarea businessurilor în care activăm în ra­port cu dinamica de piaţă, cea creată de tehnologie şi de for­ţa de muncă. Ceea ce vedem este că pentru mul­te dintre proiectele de transformare care au loc provocarea reală nu este de a avea finanţare pentru a achiziţiona teh­no­­logie, ci aceea de a integra această trans­for­mare la nivel de proces în activi­ta­tea de zi cu zi şi în cultura firmei respec­ti­ve“, a declarat şeful EY într-un interviu pentru ZF. 

Liderul EY România a pre­luat din vara anului 2018 şi funcţia de Chief Opera­ting Officer (COO) al noii re­giuni EY CESA, care in­clude Euro­pa Cen­tra­lă şi de Sud-Est şi Asia Centrală şi care cu­prinde 31 de ţări, pro­mo­varea fiind una dintre cele mai pu­ter­ni­ce mutări din business, dar şi una dintre cele mai înalte poziţii pe care ajunge un executiv român.