Topul restaurantelor din Bucureşti în 2019: Le Bistrot Francais, desemnat cel mai bun restaurant, iar Alex Petricean, de la Noua, cel mai bun chef

Ziarul Financiar 27.01.2020

Restaurantul Le Bistrot Francais din Bucureşti, deţinut de familia de antreprenori locali Preotu, a fost desemnat cel mai bun restaurant din Capitală în 2019, în timp ce Alex Petricean de la Noua şi-a adjudecat titlul de cel mai bun chef, în cadrul premiilor acordate recent de către platforma de evaluare a restaurantelor Restocracy.

După bucătărie, cel mai bun restaurant Românesc tradiţional a fost desemnat Caru’ cu Bere, cel mai bun restaurant Românesc aristocratic Zahanaua Zexe, iar cel mai bun restaurant restaurant cu noua bucătărie românească a fost desemnat restaurantul Noua.

Clasamentul integral este redat mai jos:

Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019 -  Le Bistrot Français

După bucătărie:

    Cel mai bun restaurant Românesc tradiţional: Caru’ cu Bere
    Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: Zahanaua Zexe
    Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA
    Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad
    Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
    Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
    Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
    Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
    Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
    Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
    Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
    Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
    Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

După specificul dominant:

    Cel mai bun restaurant de Peşte şi fructe de mare: Raionul Floreasca
    Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
    Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
    Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

    Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
    Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herăstrău
    Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jariştea

Cel mai bun chef din Bucureşti în 2019: Alex Petricean

Tinerii chefs români pe care Restocracy îi apreciază cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (în ordine alfabetică):

    Adrian Tihulca (Loft)
    Alex Melinte (Poesia)
    Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
    Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
    Cătălin Jernoiu (BistroMar)
    Cătălin Petrescu (Argentine)
    Cristian Lazăr (Prime)
    Daniel Palici (Maize)
    Iulian Constantin (ZenSushi)
    Nicu Lică (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
    Nicolai Tând (La Cantine de Nicolai)
    Radu Ionescu (Kaiamo)
    Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
    Cătălin Bejenariu (Kane)

Menţiunile speciale “Preferinţele Restocracy” de anul acesta:

    Mesogios
    Cherhanaua Ancora
    Amalgam

Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti în 2019

    Peşte, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peşte gătit la cald
    Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald
    Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon
    Steak, cu subcategoriile vită nejaponeza, respectiv japoneză
    Foie gras
    Paste, cu subcategoriile paste şi risotto
    Humus, cu subcategoriile humus şi kibby

În concurs s-au înscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale oraşului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de ţări în jurii, dintre care peste 20 de ambasadori străini acreditaţi în România, personalităţi din business, cultură şi alte domenii.