Ministrul Dezvoltării: Vor fi alocate peste 500 milioane euro pentru finanţarea creşelor, şcolilor. Ziarul Financiar a scris săptămâna trecută: Care e logica retragerii guvernului - a autorităţii centrale - de la construcţia şi modernizarea şcolilor din ţară şi a lăsării lor la mâna primarilor pentru care şcoala se vede că este ultima grijă?

Autor: Elena Crangasu 27.01.2020

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a anunţat, luni, că Guvernul va aloca peste 500 milioane de euro pentru finanţarea unor creşe, şcoli, licee tehnologice şi universităţi. 

„Mâine, vom construi acum. Ceea ce vom putea face mâine, facem astăzi. Construim acum mâine. Nu mai aşteptăm ani pentru a finanţa aceste proiecte în exerciţiul financiar 2021-2027. Vom finanţa aceste proiecte din lista de rezerve acum”, a spus ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan.

El a spus că vor fi alocate peste 500 milioane de euro pentru a finanţa creşe, şcoli, licee tehnologice şi universităţi.

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a spus că pentru prima dată, prin Programul Operaţional Regional (POR), co fi finanţate liceele tehnologice.

„E pentru prima dată când intră la finanţare, pe cele trei axe, şi liceele tehnologice, ceea ce până acum, ele erau un fel de Cenuşăreasă a învăţământului. Vom putea, prin POR, în mediul urban, să reabilităm şi să modernizăm şi aceste licee tehnologice. Ştiţi că o altă prioritate a PNL e revigorarea învăţământului profesional şi tehnic”, a menţionat Roman.

Parlamentarii PNL şi membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra iniţiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Cazul Axintele. Care e logica retragerii guvernului - a autorităţii centrale - de la construcţia şi modernizarea şcolilor din ţară şi a lăsării lor la mâna primarilor pentru care şcoala se vede că este ultima grijă? De ce Compania Naţională de Investiţii a făcut 228 de cămine culturale, dar nicio şcoală?