Final de mandat de opt ani al lui Lucian Anghel. Bursa de Valori şi-a remunerat investitorii cu un randament de 17% din 2012 încoace şi dividende de 81 mil. lei. Piaţa a performat de zece ori mai bine

Autor: Liviu Popescu 28.01.2020

♦ Consiliul de Administraţie al BVB, condus de Lucian Anghel, a propus anual acţionarilor distribuirea de dividende ♦ SIF-urile, fondurile Pilon II, unele case de brokeraj, cei mai mari acţionari ♦ Dar BVB a subperformat piaţa.

 



Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, şi-a remunerat investitorii cu un randament de 17%, adică dividende de circa 81 milioane de lei, pe parcursul celor două mandate de preşedinte al consiliului de administraţie ale lui Lucian Anghel, arată calculele realizate de ZF.

Spre comparaţie, indicele principal BET a urcat cu 114%, iar dacă în calcul sunt luate şi dividendele plătite de companiile din prima ligă bursieră, precum este calculat de ZF şi randamentul acţiunilor BVB în ultimii opt ani, atunci randamentul este de 187%, potrivit datelor Bloomberg.