Libris.ro: În 2019 noi am investit 150.000 euro în tehnologie, iar în 2020 continuăm cu un buget de 200.000 euro. Retailerul online de carte urmează să dezvolte un sistem de recomandare personalizată prin machine learning, ce va ajuta clienţii să îşi aleagă cărţile cele mai potrivite

Autor: Ioana Nita 28.01.2020
Libris.ro, una dintre cele mai mari li­brării online din România, a alocat pentru anul acesta un buget de 200.000 euro pentru investiţiile în tehnologie, con­tinuând astfel investiţiile realizate deja în 2019 pentru ca platforma de comerţ electronic pe care se bazează busi­nessul să fie tot mai performantă şi să susţină dezvoltarea retailerului de carte.

„În 2019 am făcut investiţii în principal în tehnologie. Am modificat arhitectura serverelor pentru a putea lista până la 2 milioane de produse la viteză normală de navigare şi am dezvoltat platforma e-commerce pentru a susţine un număr cât mai mare de vizitatori simultan. Rezultatele s-au văzut cel mai bine de Black Friday, când site-ul a funcţionat foarte bine în contextul unui trafic uriaş. Sumele investite în tehnologie au fost anul trecut de cca 150.000 euro. Anul acesta continuăm investiţiile în această direcţie, pentru care am bugetat 200.000 euro“, a declarat pentru ZF Laura Ţeposu, directorul de dezvoltare al Libris.ro.  Ea a adăugat că tot anul trecut, retailerul online de carte a dezvoltat şi partea de livrare prin introducerea unor puncte noi de livrare (collect point), precum şi a unor companii noi de curierat.