Fonduri europene nerambursabile de 4,9 mil. euro pentru modernizarea oraşului Dolhasca, judeţul Suceava

Autor: Laurentiu Cotu 28.01.2020

Primăria oraşului Dolhasca, judeţul Suceava, a acesat fonduri europene nerambursabile de 4,9 mil. euro pentru reabilitarea infrastructurii socială şi urbană. Proiectul a primit finanţare prin Regio, Axa prioritară 3 - Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, având ca termen de finalizarea anul 2022.

Proiectul presupune construirea unui centru de tineret pentru a facilita implicarea tinerilor în activităţi comunitare pe termen lung, a unui centru social de zi pentru copii şi amenajarea unui teren de sport la şcoala gimnazială Gulia, dar şi a unor locuinţe sociale.

Proiectul prevede şi amenajarea unui bazin de înot şi a unui teren de sport la şcoala primară Dolhasca, reabilitarea a 5 străzi urbane şi amenajarea unui parc.

Cu o populaţie de peste 11.000 de locuitori, 50 de agenţi economici, 14 instituţii de învăţământ, cu un număr de 7 sate arondate şi ocupând o suprafaţă de peste 11.000 ha, Dolhasca este o localitate cu statut nou pe harta judeţului Suceava începând cu aprilie 2004, de oraş proaspăt înfiinţat prin voinţa unanimă a locuitorilor care au participat la referedumul organizat cu această ocazie.