Ministrul Economiei Virgil Popescu la CE Oltenia: S-a descoperit un prejudiciu de 648 de milioane de lei de pe vremea fostului director general. Ca măsură de urgenţă a fost numit un alt director, ultimul venit în Consiliul de Administraţie

Ziarul Financiar 28.01.2020

Virgil Popescu, ministrul Economiei, vorbeşte de un prejudiciu de 648 de milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia, după schimbarea directorului general.

„Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a fost schimbat din funcţie. Lucrurile trebuie să se lămurească acolo, pentru că acel prejudiciu de 648 de milioane de lei mă nelinişteşte foarte mult. Noi vrem să dăm un ajutor de stat de salvare a companiei de 1,2 miliarde de lei, deci trebuie să ştim cine e vinovat şi dacă e cineva vinovat va trebui să răspundă pentru acest prejudiciu”, a postat Virgil Popescu, pe Facebook, marţi după-amiază.

Anterior, tot pe Facebook, ministrul a spus că trebuiau luate măsuri în privinţa fostului director al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, care a fost eliberat luni din funcţie. "Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea actualul Directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor Directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic", spune ministrul.

Daniel Burlan l-a înlocuit pe Sorin Boza în funcţia de preşedinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, confom deciziei Consiliului de Supraveghere al companiei.

Sorin Boza a fost numit la conducerea companiei la finele anului 2016.

CE Oltenia este în subordinea Ministerului Economiei. Ministrul Virgil Popescu declara, într-un interviu acordat MEDIAFAX la jumătatea lunii ianuarie, că va urma o evaluare a directoratului de la CEO, făcută de către Consiliul de Supraveghere.