Apple trage linie şi numără banii: Gigantul tehnologic a raportat un profit de 22 miliarde de dolari. Preţul acţiunilor a crescut peste asteptările analiştilor

Autor: Mihai Gongoroi 29.01.2020

Apple a încheiat anul 2019 cu dreptul, profiturile şi veniturile companiei pentru perioada octombrie-decembrie venind peste aşteptările analiştilor datorită unor vânzări excelente în sezonul sărbătorilor de iarnă, transmite Associated Press.

Profitul înregistrat în primul trimestru fiscal din 2020 (perioada octombrie - decembrie 2019) s-a ridicat la 22,2 miliarde de dolari, echivalentul unui profit de 4,99 dolari/acţiune, la venituri de 91,8 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau la un profit de 4,54 dolari/titlu la venituri de 88,5 miliarde de dolari.

iPhone-ul a rămas principalul generator de venituri pentru Apple, care ajutat de lansarea modelului iPhone 11, a produs vânzări în valoare de 56 de miliarde de dolari, în creştere cu 8% faţă de perioada similar de referinţă.

Produsele Mac şi iPad au generat venituri combinate de circa 13 miliarde de dolari, în timp ce noile smart-watch-uri şi servicii digitale au înregistrat de asemenea o creştere pe cerere, cu venituri de 12,7 miliarde de dolari pe acest segment.

Acţiunile Apple au crescut marţi la Wall Street cu 2,83% la 317,69 de dolari/titlu pe fondul rezultatelor financiare pozitive, un nou impuls pentru o acţiune a cărei cotaţie s-a dublat în nu mai puţin de 13 luni.

Compania a informat de asemenea că numărul produselor active se situează la 1,5 miliarde, mai mare cu 100 de milioane faţă de perioada similară din anul trecut.