Reacţia premierului Ludovic Orban în legătură cu desfiinţarea SIIJ: Vom găsi cea mai bună soluţie să o punem în practică

Autori: George Nastase , Mediafax 29.01.2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ) rămâne o prioritate şi că Guvernul Orban va găsi cea mai bună soluţie pentru a pune în practică angajamentul.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ) rămâne o prioritate şi că Guvernul Orban va găsi cea mai bună soluţie pentru a pune în practică angajamentul.

"Cu siguranţă avem în programul de guvernare desfiinţarea SIIJ, este practic o recomandare care este cuprinsă şi în raportul Comisiei de la Veneţia şi în raportul privind mecanismul de cooperare şi verificare este un angajament al nostru şi vom găsi cea mai bună soluţie să o punem în practică.", a declarat Ludovic Orban, în Parlament.

Premierul a subliniat că partidele "majorităţii roşii" blochează în Parlament proiectul depus de Partidul Naţional Liberal şi este ţinut în sertare.

"Este un proiect în Parlament depus tot de Partidul Naţional Liberal, care este ţinut în sertare de majorităţile roşii din Parlament. Aşteptăm să vedem motivarea pentru că în funcţie de motivare vom ştii exact cum să angajăm o răspundere, dar eu vă repet din punctul meu de vedere, litera şi spiritul Constituţiei atâta timp cât a permis această procedură, procedura angajării răspunderii, este foarte clar că a gândit-o pentru situaţiile în care Guvernul nu are alte soluţii de a soluţiona, de reglementa o situaţie care reclamă o rezolvare cât se poate de rapidă.", preciză acesta.

Orban a menţionat că proiectul de Lege privind desfiinţarea SIIJ va fi supus dezbaterii publice, iar după se va duce şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

"Când vom fi pregătiţi cu un proiect de Lege îl vom supune dezabterii publice. În momentul în care va fi supus prioiectul de Lege dezabaterii publice, atunci se va duce şi la CSM.", a declarat premierul Ludovic Orban.