Final de an dificil pentru Romgaz: scăderi la nivelul întregului an ca urmare a producţiei de hidrocarburi şi de energie electrică mai mici în T4/2019. Producţia de energie electrică, de două ori mai mică în 2019 faţă de 2018. Acţiunile Romgaz scad miercuri cu 2,6%

Autor: Tibi Oprea 30.01.2020

 

 



Romgaz (SNG), producătorul de gaze naturale controlat de statul român, a înregistrat în T4/2019 o scădere cu 5,7% a producţiei totale de hidrocarburi, la 8,57 milioane barili echivalent petrol, şi o scădere cu 28,1% a producţiei de energie electrică, la 298 GWh, potrivit datelor preliminare publicate de companie la bursă.

„Vremea a fost foarte caldă şi nu s-a consumat gaz. Făcuseră stocuri mari dinainte şi au constatat că au prea multe rezerve de gaz. Toate rezervele sunt la maxim. Este o problemă de management al resurselor de gaz în România. Dacă nu se schimbă vremea dramatic, lucrurile nu se pot schimba în perioada următoare decât cu o producţie de gaze mai mică în următoarele două trimestre“, spune analistul Dragoş Cabat pentru ZF.