Filip & Company a asistat Ministerul Finanţelor Publice în emisiunea de euroobligaţiuni în valoare de 3 miliarde de euro

Autor: Roxana Rosu 30.01.2020

Filip & Company a acordat asistenţă Ministerului Finanţelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligaţiuni în două tranşe care a atras de pe pieţele internaţionale 3 miliarde de euro.

Prima tranşă, în valoare de 1,4 miliarde de euro are o maturitate de 12 ani şi un cupon de 2,000% pe an, în timp ce cea de-a doua tranşă, în valoare de 1,6 miliarde de euro are o maturitate de 30 de ani şi un cupon de 3,375% pe an.

„Este cea mai mare emisiune a statului de până acum şi este la cel mai bun preţ. Acest lucru reflectă atât progresul ţării cât şi conjunctura foarte bună din pieţele internaţionale de datorie. Ne bucurăm că am putut şi noi ajuta”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanţelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).