eJobs: Aproape jumătate dintre candidaţii din România care îşi caută un job sunt din Bucureşti, pe locurile următoare fiind Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi

Autor: Roxana Rosu 30.01.2020
Aproape jumătate dintre candidaţii din România care îşi caută un job (41,5%) sunt din Bucureşti, următoarele oraşe fiind Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi, arată o analiză eJobs.
 

Aproximativ o treime (37%) se află la început de carieră, aproape 50% sunt mid şi senior level şi 10% au poziţii de management.

Clujul este judeţul cu următoarea cea mai ofertantă situaţie, deşi se află la distanţă semnificativă faţă de Bucureşti, înglobând 7% din numărul total de candidaţi.

”Când vine vorba despre Cluj, lucrurile au explodat în ultimii ani, de când a crescut exponenţial volumul investiţiilor străine. Din foarte multe puncte de vedere – şi aici mă refer la dinamica angajărilor, la salarii, la relaţia dintre angajaţi şi angajatori – Clujul a devenit din ce în ce mai apropiat de Bucureşti. Într-atât de apropiat încât începem să vedem un flux invers al migraţiei – nu mai sunt atât de mulţi clujeni care vin să lucreze în Capitală cât sunt mai degrabă bucureşteni care vor o relocare definitivă în Cluj”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.