Dan Rusu, şef al departamentului de analiză al Băncii Transilvania, pleacă după 14 ani de la cea mai mare bancă din România

Autor: Liviu Popescu 30.01.2020

Dan Rusu, şef al departamentului de analiză al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, cu o valoare de piaţă de circa 2,8 miliarde de euro, va părăsi din februarie 2020 această funcţie.

“Începând din februarie părăsesc după 14 ani Grupul BT pentru oportunitatea de a avansa cu cariera la o multinaţională, tot în sfera financiară, dar cu focus global. Rămân investitor activ, interesat şi implicat în continuare în educaţia financiară, mereu pasionat de pieţe şi mai ales de graficele lor”, spune Dan Rusu.

El se va alătura Evalueserve, companie globală specializată în servicii de cercetare, analiză şi managementul datelor, cu sediul în Elveţia. Dan Rusu va lucra alături de Jitesh Sah, country head al Evalueserve pe România, ca group manager al diviziei de servicii financiare la biroul companiei în Cluj-Napoca.

Dan Rusu face parte din echipa grupului financiar Banca Transilvania din 2005, el începându-şi carierea la BT Securities (în prezent BT Capital Partners). Dan Rusu a coordonat departamentul de analiză pe piaţa de capital al celei mai mari bănci din România, fiind unul dintre puţinii specialişti pe partea de analiză tehnică bursieră din România.